Hei! Minä olen Kulttuurikarppaajasi. Päivitelty olkoon minun nimeni. Menköön minun rahapussistani, niin maan päällä kuin Tampereen ulkopuolellakin. Huhut ennenaikaisesta kuihtumisestani olivat liioiteltuja. Päinvastoin. Vyötärölläni on varmasti muutama lisäkulttuurikilo antamassa painoarvoa sanomisilleni.


Kulttuurikarppaajan kevättä ei ole nyt liiemmalti kulttuuri kutsunut. Kulttuurikarppaajan siviiliminä vaihtoi hyvätuloiset ansiosidonnaiset päivät yrittäjän epävarmaan elämään. Elämä on yrittämistä. Yrittänyttä ei laiteta. Yrityksen puutteesta ei ainakaan voi haukkua. Tämä on tarkoittanut esimerkiksi sitä, että nyt ei ole vapaa-ajan ongelmia. Ja jos sitä vapaa-aikaa sattuisikin olemaan, niin sitten ei ole sitä yhteiseurooppalaista valuuttaa. Starttirahat kun ovat murto-osa ansiosidonnaisesta päivärahasta, niin monet itselle tärkeät asiat ovat saaneet väistyä tuonnemmaksi. Ja jos lasten oloista ei haluta tinkiä, niin sitten jää vanhempien harrastukset säästökohteeksi.


Mutta Tampereen seudulle senttien venyttämisen maailmanennätyksen yrittäjille on pahaan kulttuurikrapulaan aika hyvä lääke. Nimittäin Lippula!!! Sieltä Karppaaja on aina tsekannut viimehetken lipputarjouksia samanpäivän näytöksiin/konsertteihin. Myymättä jääneet liput voi saada jopa puoleen hintaan. Ja tämä on kyllä hieno juttu. Käykääs ihmeessä katsomassa kyseistä sivua. Tampereella on paljon katsottavaa ja koettavaa. Ja nyt jopa budjettihintaan. Tämähän sopii niin työttömille kuin yrittäjillekin.


Jeps. Mutta pääsyy tähän kirjoitukseen on mainostaa seuraavaa karppauskohdetta. Ensimmäistä kertaa blogin historiassa (ja myös elämässäni btw) olen menossa teatteriin Helsinkiin!!! Wautsi-wau. Ottakaa serpentiinit esille ja vapauttakaa ilmapallot. Ja Mandela. Huomenna on karppauskohteena Hakaniemen musiikkiteatteri (UIT) ja Ilosofian oppitunti. Hakaniemen musiikkiteatteri sai oikeuden käyttää UIT-nimeä tämän siirtyessä Linnanmäen Peacock-teatterista Hakaniemen Arena-näyttämölle. Tämän Karppaaja lunttasi netistä. Luulin meneväni Uuteen iloiseen teatteriin, mutta nykyään tämä on siis UIT – Hakaniemen musiikkiteatteri. Painan tämän umpiluiseen kallioon. Mutta meininki on varmasti tuttua revyyhenkistä iloittelua tuttujen näyttelijöiden voimalla.


Tuonne siis huomenna. Ja Karppaaja bloggaa tietysti. Vaihdan henkisen kuivan mustepullon tuoreempaan ja kirjoitan... no... jorisen samalla kaavalla kuin ennenkin. Nou hätä!

Toinen itseäni kiinnostava kohde olisi 27.4. Suomeen tuleva Steve Hackett. Genesis-kitaristi sieltä progeaikojen alusta. Tämä kiinnostaisi. Mutta Kulttuurikarppaajalle tuli elämää suurempi este: Karppaajavaimon syntymäpäivät. Miten minä saisin hänet raijattua kuulemaan puolituntisia progejärkäleitä? Mahdoton tehtävä. Bloggaukseni tuhoutuu kymmenen sekunnin kuluttua siitä, kun olette lukeneet sen.