Näin me ollaan taas iloisesti vuosi vaihdettu ja uutta vuotta on paukutettu eteenpäin jo hyvän tovin. Kulttuurikarppaaja seikkailee tänäkin vuonna kulttuurin ihmeellisessä maailmassa. Samoin eväin kuin viime vuonnakin. Sellaisena pyhimyksen kehänä voisi olla se, että ihmiset tajuaisivat ylittää rajojaan ja ennakkoluulojaan. Tajuta, miten hienoja juttuja tehdään ihan lähistöllä. Haluaisin antaa vinkkejä ja kertoa näkemästäni sekä kuulemastani, mutta kuitenkin paljastamatta liikaa. Mielelläni kerron erilaisista kokemuksistani ja ne ovat monesti minullekin aivan ensimmäisiä kosketuksia aiheeseen. Samaa mieltä minun kanssa ei saa olla. Ja minun juttuni eivät ole absoluuttisia totuuksia. Ne ovat vain minun ajatuksia ottamatta mitään kulttuurikriitikon asennetta. Ehkä taka-ajatuksena olisi lukijan lampun syttyminen pään yläpuolella ja siihen yhdistetty ajatuskupla: ”Hei, tuota olisi varmaan kiva mennä katomaan.” Blogilleni Karppaajan kaupunki Tampere luo hyvät puitteet, onhan tämä kulttuurin ja mustan makkaran pitäjä.

Viime vuonna mentiin pitkälti teatterin ja musiikin siivellä. Mieleenpainuvana juttuna oli vierailu Tampereen teatterin lavastamossa ja puvustamossa. Samoin ihan eka kulttuurijuttuni ikinä... Les Miserables. Kulttuurikarppaaja näkyi peräti kahdessa kohdassa Tampereen kulttuurikevään Aplodi-lehdessä. Valokuvan kohdalla joutui kaivelemaan jo suurennuslasia esille, mutta onneksi minun kaljuni kiilsi selvästi yleisön joukosta. Eli tätä voisi kutsua läpimurroksi. Voisinpa todeta: Aplodien arvoinen suoritus.

Blogin viime vuoden jutuista jatkavat/ensi-iltansa saavat teattereissa seuraavat karppaukseni:

Tämän vuoden kujeista Karppaaja on vielä vaitonainen. Monenmoisia virityksiä on käynnissä ja tarkoitus olisi toteuttaa niitä tässäkin blogissa. Aivan varmana on tietysti 2.2.2014 oleva Deep Purplen konsertti. Siitä Karppaaja tietysti kirjoittaa mielellään, kun kyseinen bändi on ollut kolmisenkymmentä vuotta allekirjoittaneen ykkösnimi. Mutta muutakin on luvassa, kun päästään vauhtiin.

Karppaajalle voi laittaa vinkkiä vaikkapa sähköpostiin. Ja on minulla Facebook-sivutkin, joita tarkoitus olisi kehittää eteenpäin. Twitteristä pitää huolen @L_inssi, joka on Karppaajan hyvä kaveri. Itse asiassa yksi ja sama henkilö. Ehkäpä Karppaajakin tulee omana Twitter-tilinä jossain vaiheessa.

Ja ne karppaus-pisteet... Olen vielä tasolla "aloittelija" 729 pisteelläni. Kun saan 1000 pistettä kasaan, niin minusta tulee sitten jo tavis.

Oikein kulttuuripitoista vuotta 2014 sinulle. Ja kun teatteriin menet, ota ne teatteripastillit mukaan ja muista yskiä näytöksen hiljaisimmassa kohdassa.